Container classroom

Container classroom

↑  The amphitheater stairs is a great meeting place

EES staff are still in the midst of fundraising for the Hekima Day Care Center in Tanzania. All monies raised by our office goes to benefit this fantastic, well deserving school, and our staff are proud to donate their extra $1 and $2 coins just to be able to wear free dress for a day!

Today we thought that we would share with you an innovative idea that has come out of Cape Town, South Africa. The thoughtful architects at Tsai Design Studio have come up with this fantastic, out of the box, design for The Vissershok School.

Children are delighted with the colourful recycled shipping container and enjoy spending their time here.

↑  An awesome playground has also been constructed allowing the kids to have somewhere to play

The forty foot container has been fitted out to host school children between the ages of 5 and 6, and when the afternoon comes, the container becomes home for the school’s library.

Vibrant windows have been fitted into the side of the container to ensure cross ventilation.  The architects have really thought about the weather with this design, constructing a larger roof to lessen the sting of the sun. A gap between the container and the roof is also part of the prominent layout, ensuring that any breeze blowing can be utilised to cool the kids down.

The Vissershok Container Classroom, is a community project that is sponsored by Woolworths, Safmarine and Afrisam.  It was also the Silver Medal winner at the 34th annual Loerie Awards in the architecture category.

↑  The vivid colour scheme has been bought through to the library

We think that this is a fantastic design, combining the use of recycling an old shipping container and helping the children, this classroom is definitely a win win.

0 Comments


Share your thoughts.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leave a Reply